当前位置:年级学习 > 方法 > 英语英语英语任务型阅读练习题含答案及解析

英语英语英语任务型阅读练习题含答案及解析

2020-09-10 19:07:23
(英语)英语英语任务型阅读练习题含答案及解析

  一、英语任务型阅读 根据短文内容,从短文后的方框中选出能填入空白处的最佳选项。1. It's normal for you to feel shy and nervous when you are in the new environment. It's natural

 to feel nervous, or shy in front of others at times. If you think you are too shy and want to be a

  little more active, try the following advice.

  ________ There is no need to hide it. When people get to know you are a shy person, they may

  understand you better. It will also help you feel easier in talks.you. with want to talk will think you're friendly and people ________ When you smile,

 Remember that all people have feelings and most people will stay away from an angry-looking

  face.

 You shouldn't keep quiet at a party all the time. If you find it hard to start a talk, you can say

 something nice about people around you. ________ It must be very helpful for you to start a talk!

 And after you begin to talk to someone or smile at someone for the first time, remember to say I

  did it! to yourself.

  ________ Think about more ways to enjoy the party and have fun. Don't waste time worrying

  about your look or whether all people like you or not. If you keep trying the advice, you may not be shy in the new environment one day. ________

  A. Imagine how great you feel when someone says something nice to you.

  B. I believe you can do it! C. Try to smile often. D. Tell people you're shy.

  E. Pay your attention to important things. B ;E;A【答案】 D;C;【分析】文章大意:文章讲述了如何解决在公共场合还有的问题,为我们提供了【解析】 四条建议。A. Imagine how great you feel when someone says something nice to you.想象一下,当 别人说你好的时候你的感觉会有多棒。

 我相信你可以的。B. I believe you can do it! 尽力经常微笑。C. Try to smile often. 告诉人们你害羞。D. Tell people you're shy. 注意重要的事。E. Pay your attention to important things. (1)根据 There is no need to hide it. When people get to know you are a shy person,

 they may understand you better. It will also help you feel easier in talks. 可知不要掩饰自 。己的害羞,要让别人知道,故答案是D (2)根据 When you smile, people will think you're friendly and want to talk with you. 可知,当你微笑的时候,人们为认为你友好,并想跟你谈话,所以要经常微笑。故答案是 。C.

 可知当你对别人好的时 you can say something nice about people around you 3)根据(

  。候,别人的感觉会多么好,故答案是Atime waste fun. Don't the party and have more (4)根据 Think about ways to enjoy

 可知,不要担心你的外表,worrying about your look or whether all people like you or not.

  。不要考虑别人是否喜欢你,要注意重要的事,享受乐趣。故答案是E If you keep trying the advice, you may not be shy in the new environment one 5)根据 ( 。Bday 可知,这样做你就不会再害羞,我相信你是可以的。故答案是【点评】五选五的答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断该句在文中的位置。另外,通过阅读选项,有可能找出 跟其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。

 个问题提出的建议,请为每一个个常见的问题,方框里是对这5.以下是去英国旅游的52 问题选择最合适的建议,并将答案的字母编号填写在题前的括号内。

  A. Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys.in England if you are under 18 years old, nor may your B. You may not buy alcohol(酒精) friend buy it for you. C. The traffic moves on the left side of the road in England. Use the crossings for walking.(特 other people who may wish to be quiet particularlyD. We ask you to respect(尊重) at night.别) E. The police will be pleased to help you.F. When you have something to throw away, please put it in your pocket or in your bag and

  take it home, or put it in a rubbish bin.

  You should pay attention to something about drinking. 1)( Enjoy yourselves by all means. But please don't make unnecessary noise. 2)( Traffic. Be careful when you cross the road. 3)( places. (公共的))It is against the law(法律) to throw away waste material in public(4 police station. (本地的)5)If you need any kind of help, you can get in touch with the local( B(1)【答案】

  D)(2 C)(3 F4)( E )5(【解析】【分析】 A. Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys. 当你旅行的时候,总是要穿最舒服的衣服。B. You may not buy alcohol(酒精)in England if you are under 18 years old, nor may

 your friend buy it for you.如你年龄不到十八岁你不可以买酒精,你的朋友也不可以为你 买。C. The traffic moves on the left side of the road in England. Use the crossings for walking. 在英国交通靠左行驶,经过十字路口步行。.

 D. We ask you to respect(尊重) other people who may wish to be quiet particularly 我们请你尊敬那些尤其在晚上希望安静的人。(特别) at night. 警察会乐意帮助你。E. The police will be pleased to help you.F. When you have something to throw away, please put it in your pocket or in your bag

 and take it home, or put it in a rubbish bin.当你有东西要扔的话,把它装进口袋里或者书 包里带回家,或者扔进垃圾箱里。

 (1)句意:你应该注意喝的东西。这一句和B句的低于18岁的人不允许买酒精相关, B故答案是 (2)句意:通过各种手段玩的开心,请不要弄出不必要的声响。这一句个D句描述的要 。D尊敬那些尤其是晚上希望安静的人相关,故答案是 (3)句意:交通,当你过马路的时候一定要小心。因为英国的交通是靠左形式的,要通 。C过十字路口步行,故答案是 (4)句意:在公共场所仍废弃的材料是违法的。因此要把打算扔的东西装进口袋里,或 。相配,故答案是F者书包里,带回家,或者扔进垃圾桶里,本句和F (5)句意:如果你需要任何帮助,你可以联系本地的警察局。因为警察乐意帮助你,本 。相配,故答案是E句跟E

 【点评】考查任务型阅读,本题属于信息匹配类型的题,首先要明白所给句子的意思,然 后比对设置问题的句子的意思,找出搭配合理,意思关联密切的一个句子作答案。

  根据短文内容回答问题。阅读下面的短文, 3.

  Obey the rules of British roads British roads, some of the safest in the world. A study in 2018 compared more than 30

 countries and found that 3.8 people per 100,000 died in traffic accidents in the UK. This number

 was lower than any other country. So, what did British drivers do to achieve this? What are they

  doing differently? Here are five top tips for drivers who are planning a trip to the UK. People in Britain drive on the left side of the road. In fact, a long time ago people drove on the

 left in most countries, but now only a few countries have this. Don't forget that this also means

  .(环岛)you must drive the other way around roundabouts

  British people feel that waiting should be fair for everybody. If you are in a queue of traffic,

 then don't try to push past the cars in front of yours. This is called jumping the queue. You must

  wait for your turn; otherwise people may get angry with you. You must stop at the traffic lights when they are red. In many countries, it is OK to go past the

 red lights if you are turning a corner or if there isn't any other traffic around. In the UK you could

  have a lot of trouble if you do this. If another driver flashes (闪烁) his cars lights at you, he is probably trying to tell you that he

 will wait for you to go first. British people don't like to use their car horn (喇叭) much and

  they think people who do so are rude. If you get in an accident, don't try to pay the police. The police in the UK never take money, and

  if you try to offer them some, you could end your holiday visiting British prison. How many tips are mentioned in the passage? )(1 Which side do British people drive on? )(2 If you jump the queue, how will other drivers feel? )(3 What does the driver probably mean if he flashes his car's lights at you? )(4 If you give the police money, what will happen to you? )(5 Five.)(1【答案】

  On the left.)(2 They may feel angry.)(3 He will follow you.4)( You'll be in prison. 5)(

 4.任务型阅读,左栏是五位学生打算成立俱乐部时所遇到的问题,右栏是相应的建议,请 为左栏的每位学生选择一个合适的建议。

 ⑴________Jack plans to create a cooking club at school. He wants to know how much it will cos⑵________Sam cares about the environment very much. But he doesn't know how to start an Environmental club in school.⑶________Creating a swimming club is Mike's whether his he isn't sure dream. However,

  school can help to build a pool.⑷________Sue is thinking of starting an English club. But she worries about theme and

  the place they can meet.⑸________Lucy expects to start a club about poetry because she knows that lots of kids love

 poetry. But she is wondering how to get people to join.

 A. Setting up an English club is one of the things we are going to do this term. So do it right now. Let's see how many people will join and then decide where and when to meetB. You must know that pools are expensive to build, and they usually take several years to complete. So I think it's a good idea to get the

  swimmers to a nearby pool.C. Reading poems can be very fun. You can first ask your classmates to join, and then they will

  invite their own friends to join it.D. Your plan sounds like a good one. As for the cost, you can ask your mother for some

  advice. She must know a lot about cooking.E. First you should think about your interest. If you like playing games, a gaming club will be a

 good idea. If you are a swimming fan, it is great

  to start a swimming club.F. I think it is a good idea to set up a club like

 that! You can first give speeches about

  protecting the environment at school.G. A club can influence people a lot even if it

 has only a few members, so I wouldn't worry

  too much about it being small.

  C ;;A D;F;B【答案】【解析】【分析】选项含义:A. Setting up an English club is one of the things we are going to

 do this term. So do it right now. Let's see how many people will join and then decide where and

 when to meet.建立一个英语俱乐部是我们这个学期要做的事情之一。现在就做吧。让我们 看看有多少人会加入,然后决定在哪里和什么时候见面 B. You must know that pools are expensive to build, and they usually take several years to

 complete. So I think it's a good idea to get the swimmers to a nearby pool.你必须知道游泳池的建造成本很高,通常需要几年才能完成。所以我认为把游泳者带到附近的游泳池是个好主 意。

 C. Reading poems can be very fun. You can first ask your classmates to join, and then they will

 invite their own friends to join it.读诗会很有趣。你可以先让你的同学加入,然后他们会邀请 自己的朋友加入。

 D. Your plan sounds like a good one. As for the cost, you can ask your mother for some

 advice. She must know a lot about cooking.你的计划听起来不错。至于费用,你可以向你母 亲征求意见。她一定对烹饪很了解。

 E. First you should think about your interest. If you like playing games, a gaming club will be a

 good idea. If you are a swimming fan, it is great to start a swimming club.首先,你应该考虑一下你的兴趣。如果你喜欢玩游戏,一个游戏俱乐部是个好主意。如果你是个游泳迷,开一家 游泳俱乐部很好。

 F. I think it is a good idea to set up a club like that! You can first give speeches about protecting

 the environment at school.我认为建立这样的俱乐部是个好主意!你可以先在学校发表关于 保护环境的演讲。

 G. A club can influence people a lot even if it has only a few members, so I wouldn't worry too

 much about it being small.一个俱乐部可以影响很多人,即使它只有几个成员,所以我不会 太担心它是小的。

 (1)杰克计划在学校建立一个烹饪俱乐部。他想知道要它的费用。通读各个选项,与费 。D用有关的只有D,故选 (2)根据文中的语句Sam cares about the environment very much. 理解可知,Sam非常关 。,故选F心环境,通读各个选项后,与环境有关的选项只有F (3)根据文中的语句Creating a swimming club 成立游泳俱乐部可知,Mike的愿望成立游 。,故选EE泳俱乐部。与此话题有关的选项是Sue is thinking of starting an English club. But she worries about theme and

 )根据文中语句4(

 the place they can meet.提示可知,Sue面对的问题是英语俱乐部的主题与位置,与英语俱 。A乐部相关的选项是A,故选 (5)根据文中的语句Lucy expects to start a club about poetry because she knows that lots of

 kids love poetry. But she is wondering how to get people to join.提示可知,Lucy想成立诗词俱 。C乐部,但是不知道怎样召集人,与诗词俱乐部相关的选项只有C,故选 【点评】首先阅读7个选项,了解大致的意思,再通读全文,通过上下文,分析与文章上 下文匹配的选项是哪个,还原句子之后,带入句子通读全文进行检查。

  根据短文及表格内容列要点。5. In order to learn how the students in our school spend money, we made a survey by asking

 them some questions. First, we asked them how much money they spent last month. And then

 we asked how much money they spent on snacks, books, movies, computer games, phones,

 transportation and other things last month. Our maths teacher helped us make a graph(图表)

  of their answers as follows.

  In our school, each student spent about________yuan on average(平均) last month.

 According to the graph made by our________, teacher, we know how much money the students

 spent on different things in our school. As the graph shows, they spent most on________,

 covering 22% of all. It was followed by computer games and movies. Each of them was________.

  But to our surprise, the students spent________on books, only 6%.【答案】 a hundred/ one hundred/100;maths;Snacks;18%/ eighteen percent/18 percent; least

  介绍了我们学校的学生是如何花钱。【分析】本文【解析】 (1)根据表格第一行信息,可知 每个学生平均花费大约100元 , 故答案是 a hundred/

  。

 one hundred/100 (2)根据 Our maths teacher helped us make a graph(图表) of their answers as

  。maths,故答案是 follows ,可知 我们的数学老师帮助我们制作了一张图表 (3)根据表格第二行信息,可知花了最多的钱在小吃上,占总数的22% ,故答案是

  。Snacks (4)根据表格第四和五行信息,可知, 接下来是电脑游戏和电影。他们每个人都是 。18%/ eighteen percent/18 percent ,故答案是 18%的钱买书,6%但令我们惊讶的是,学生们只花了最少的)根据表格第三行信息,可知5(

  。

 least least是最少的 ,故答案是【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的

 语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式 找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

  .当父母不在家时你会自我保护吗?请根据你的经验找到与上栏情景相匹配的选项。6 1)找到与上栏情景相匹配的选项。( Protect Myself When at Home Alone

  (情景)Situations

  I am alone at home,________①When ________②Instead of saying My parents are away to the strangers, ________③Before going to sleep, ________④If there are strangers ringing the doorbell,

 Solutions(解决方法)

  .(器具)A. I should make a safety check of the electrical appliances

  B. I should keep the door locked. C. I should ask Who's that? with the door locked. D. I should say Mum's having a shower or Dad's having a sleep.

  )请用英语再写出一条自我保护的句子。(2 CAD;;【答案】 (1)B; (2)略我应该.【分析】 A. I should make a safety check of the electrical appliances (器具)【解析】 对电器做一个安全检查。

 我应该锁住门。B. I should keep the door locked. ”你是谁?我应该从锁孔里问“C. I should ask Who's that? with the door locked.D. I should say Mum's having a shower or Dad's having a sleep.我应该说“妈妈在洗 ”“爸爸在睡觉澡”或者 (1)根据 When I am alone at home, 可知当一个人在家时,为了安全起见,应该把门锁 。好,故答案是B (2)根据 Instead of saying My parents are away to the strangers, 可知不要说“爸爸不不在家”,这样说如果对方有企图将会导致不好的结果。应该说妈妈在洗澡或者爸爸在睡 。D觉,故答案是 (3)根据 Before going to sleep, 可知在睡觉之前应该做什么,应该对多有的电器做安全 。检查,故答案是A (4)根据 If there are strangers ringing the doorbell, 可知,如果陌生人按门铃,先通过 。锁孔问他是谁,确定对方身份才能开门,故答案是C (5)自我保护的方法有不吃陌生人给的东西,不在危险的地方玩耍等, 句子:I

 shouldn't eat food which given by strangers. 或者 I shouldn't play in dangerous places. (答案不唯一,合理即可)

 【点评】这是一道四选四的任务型阅读,四选四的答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整性或者句子的标点符号来判断该句在文章中的位置。另外通过阅读选项,有可能找出更其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直 接将该选项排除。

 7.配对阅读:左栏是五段电视节目内容的解说词,右栏是七个节目。请将这五段解说词与 其节目名称配对。

  ________ When you need help for your homework, go to the library. You may find magazines, newspapers, and big dictionaries there. They can always help you. ________ For families with children, an important problem is getting the children away from the television to do their homework. ________ Even if you could buy the world, you couldn't buy a happy family,good friends or knowledge. ________ The Lost World is an exciting American film. People, especially school students, may like it. ________ People might grow plants and vegetables in the sea in about 50 years.

  A. The Importance of KnowledgeA talk between a famous teacher

  and some students. B. Money Isn't EverythingA talk about money with young people. C. American FilmsAn introduction to new American films. D. Today's NewsIt will tell you the important events around the world every day. E. Study ToolsThe famous teacher Lin Hui will tell you about some useful study tools. F. Farms in the FutureA program about science in the future. G. Parents HeadacheA seminar (讨论会) with

  parents who

  F C;G;B;【答案】E;【解析】【分析】短文叙述的是解说词的内容及其匹配的节目。(1)叙述的是当需要帮助的时候,可以去图书馆查阅有关的杂志、报纸、字典等。选项E叙述是有著名的教师刘辉介绍学习工具的节目。正符合内容,故选E。(2)叙述的是有孩子的家长的烦恼就是孩子愿意看电视而不愿去做作业。选项G是关于解决家长对待孩子的问题的大讨论的节目。正的节B)叙述的是有钱也买不到幸福的家庭、好朋友和知识。选项3。(G符合内容,故选.

 目是:钱不是万能的。和年轻人一起谈论金钱。正符合内容,故选B。(4)叙述的是《迷失的世界》是令人兴奋的美国电影,尤其是学生特别喜欢看。选项C节目介绍美国新电影。正符合内容,故选C。(5)叙述的是50年后,人们可能在海洋里种植植物和蔬菜。

 。F选项F介绍的节目是未来的农场。正符合内容,故选

  阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。8. Mr. Guo is a teacher from Xi'an. He asked his students to hand in their homework through a

 QR code(二维码). We spent an hour or two in class learning how to generate(使产生) the

 codes, and in the end everything gets easier. Said Mr. Guo, When students finish the homework,

 they keep it on WeChat. Then, each student makes his own QR code and gives it to me. So I can

  档敥?桴楥?潷歲愠祮桷牥?獵湩?祭挠浯異整?牯琠汥灥潨敮? The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat. When Mr. Guo scans (扫描) his students' QR codes, their homework appears on his phone, lie finds that their

  homework becomes more creative, with many pictures, music and even videos. Mr. Guo's students like the new way and think it is interesting. We are living in the information

 age. Many students like to work with computers, which makes learning more fun. Said Tingling,

  a student of Mr. Guo's. The paper is not easy to keep, hut the code is easy to keep and share. Mr. Guo said, It is

 worth trying to use new technology in education. Education itself is a kind of creation. I don't

  慷瑮洠?瑳摵湥獴琠?慦汬戠桥湩?桴?楴敭?尠 However, some parents are worried. They are afraid that their children will spend too much

 time on computers and less time communicating with teachers. But in fact, it's unnecessary.

 Students still need to look up information in books and write it down when they do their

 homework. They only use the codes when they hand in their work, which doesn't take them too

 much time. Also for teachers, it allows them to cheek the students' work at any time. And it's

  also an easy way to share homework with other students. ? (指代)—What does it in Paragraph 4 refer to(1) It refers to________.— How can the QR codes he sent to Mr. Guo? )2—( The QR codes can he sent to Mr. Guo________.— What is one of the advantages of the new way of handing in homework? )—(3 It is easy to ________.— What are some parents worried about? —(4)—They are afraid that children will spend too much time on ________ and less time

  communicating with teachers. What do you think of the new way of handing in homework? —5() I think it is________.— trying to use new technology in education.1)【答案】 ( by email, QQ and WeChat2() keep and share)3(.

  computers)(4 interesting/ helpful/ useful/creative )(5【解析】【分析】主要讲了来自西安的郭老师通过QR二维码给他们的学生发送家庭作 业。

 (1)根据It is worth trying to use new technology in education.可知真正的主语是trying to

  trying to use new technology in education.,故填,即代指ituse new technology ineducation (2)根据The QR codes can be sent to Mr. Guo by email, QQ and WeChat.可知郭老师通过电 。二维码,故填by email, QQ and WeChat子邮件、QQ和微信发送QR (3)根据the code is easy to keep and share.可知二维码很容易保存和分享,故填keep and

  。share (4)根据They are afraid that their children will spend too much time on computers and less

 time communicating with teachers.可知父母担心孩子们花费太多时间在电脑上,而和老师交 。流的时间更少,故填computers (5)根据全文可知交作业的新方法是有趣的、有用的、有帮助的或者是有创造性的,故 。填interesting/ helpful/ useful/creative 【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题仔细从文中寻找答案。

 9.阅读下面短文,把A-D四个选项中的文字重新排序,使全文意思通顺连贯,然后完成问 题。

  四个选项中的文字重新排序,使全文意思通顺连贯)把A-D(1 Using buses in Japan can be difficult for foreign tourists because there are usually few English

 signs, and there are different systems of ticketing in different companies. Below is a description of

  the most common system: if there is only one door.or front door)( Enter the bus through the back door

 A. When your stop is nearing, press one of the buttons (按钮) on the wall to tell the driver

  that you wish to get off at the next stop.B. A screen above the driver shows the next stop and the money for that stop. To decide how

 much you should pay, match the number on your ticket with the number and money on the

  screen.C. When getting off, put your ticket and the exact money into the box next to the driver. If you do

  not have the exact money, use the changing machine to get small coins.D. When entering, pick up a ticket from a small machine. A number is printed on the ticket, which

  you will later use to decide the money you need to pay. ④________③________②________ ①________

  Which of the following statements about Japan is TRUE according to the passage? )(2 A. There are few English signs for foreigners. B. You need to buy the ticket before you get on a bus. C. The buses in Japan are quite comfortable. D. The Japanese people hardly use coins. D)1( 【答案】.

  B; C;;A

  A )(2 【分析】大意:文章主要介绍了如何在日本坐公交车。【解析】 (1)排序题。根据D选项When entering, pick up a ticket from a small machine. 当上车的时候,在一个小机器里取一张票,,可知上车应该是第一步;根据B选项 To decide how much

 you should pay, match the number on your ticket with the number and money on the screen. 可知,上车之后要先知道自己应该付的费用,B为第二步;根据A选项 When your stop is

 nearing, press one of the buttons (按钮) on the wall to tell the driver that you wish to get off

 at the next stop. 可知,在公交到站之前,要先按按钮通知司机,A为第三步;根据C选项

 When getting off, put your ticket and the exact money into the box next to the driver. 可知,下 。;CB;A车时把票和钱放进司机身边的箱子里,C为最后一步。故答案为D; (2)推理判断题。根据When entering, pick up a ticket from a small machine. 可知,在上车 。前要先买票。故选B【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式 找

 

声明:本网站尊重并保护知识产权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果我们转载的作品侵犯了您的权利,请在一个月内通知我们,我们会及时删除。

Copyright©2020学习知识网 版权所有